Lemondott a Mladics-ügy szerb koordinátora

2009.12.29. 15:55

Lemondott a Ratko Mladics után kutató akciócsoport éléről Rasim Ljajics, a hágai Nemzetközi Törvényszékkel való együttműködés szerbiai koordinátora.

Ratko Mladicsot, a boszniai szerb hadsereg volt vezérkari főnökét azzal vádolják, hogy ő szervezte meg az 1995-ös szrebrenicai mészárlást, amelyben 8000 szerbiai muzulmánt öltek meg.

Rasim Ljajics, aki a szerb kormányban a munka- és szociális ügyek minisztere, korábban kijelentette, hogy Mladics 2009. december 31-ére Hágában lesz. "Miután ez nem történt meg, lemondok" - mondta a brit hírügynökségnek.

Ljajics, aki kedden nyújtotta be lemondását a szerb kormánynak, továbbra is a volt Jugoszlávia területén elkövetett bűnök ügyében ítélkező ENSZ-törvényszék szerbiai koordinátora marad. Közölte: folytatja a munkát a törvényszék által még körözött két utolsó vádlott, Ratko Mladics és Goran Hadzsics elfogása érdekében, és szorosan együttműködik a hágai intézménnyel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla