Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádat emeltek a nigériai támadó ellen Detroitban

2010.01.06. 22:16

Vádat emeltek szerdán az ellen a nigériai fiatalember ellen, aki karácsonykor megpróbált felrobbantani egy Amszterdamból Detroitba tartó amerikai utasszállító repülőgépet.

A Michigan állambeli Detroitban a vádesküdtszék hat vádpontot állapított meg a 23 éves Umar Farouk Abdulmutallab ellen, aki a Northwest Airlines légitársaság járatán akart merényletet elkövetni december 25-én. Tömegpusztító fegyver használatának kísérletével és gyilkossági kísérlettel is vádolják, de a vádiratban nincs említés terrorcselekményről.

Barack Obama elnök kedden élesen bírálta az amerikai nemzetbiztonsági rendszert, amiért előfordulhatott, hogy a terrorista feljutott egy amerikai járatra. Azt mondta, a merényletkísérlet megelőzhető lett volna, a hírszerzés ugyanis elegendő információkkal rendelkezett az elkövetőről, csak nem sikerült összerakni a mozaikokat, nem tudták értelmezni a már meglévő értesüléseket.