Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izrael légicsapásokkal válaszolt a palesztin rakétákra

2010.01.08. 01:22

Az izraeli hadsereg három légicsapást mért csütörtök este a Gázai övezetre, nyilvánvalóan válaszul palesztin fegyveresek akna- és rakétatámadásaira, közölték palesztin források.

A Hamász palesztin radikális szervezet és szemtanúk azt mondták, hogy az izraeli légierő Gázavárosra és Hán-Júnisz városára mért légicsapásokat. A támadások helyszínéről robbanások hallatszottak, füst gomolygott, és lángok csaptak fel. Az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg a légicsapásokról szóló híreket.

Az izraeli média szerint a légierő egy fegyvergyárat vett célba Gázavárosban, a Hamász viszont azt állította, hogy izraeli harci gépek egy épületet bombáztak, amely állítólag az Iszlám Dzsihád nevű fegyveres csoporté.

Néhány órával az izraeli légicsapások előtt palesztin fegyveresek tucatnyi aknát és rakétát lőttek ki Izrael területére, miután a zsidó állam bejelentette, hogy sikeres kísérletet hajtott végre rakéták elleni pajzsrendszerével, amellyel a Hamász támadásai ellen védekezne.