Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az al-Kaida francia túsza kivégzésével fenyegetőzik

2010.01.11. 07:48

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat észak-afrikai szárnya azzal fenyegetőzik, hogy kivégzi november végén elrabolt francia túszát, ha nem engedik szabadon a szervezet Maliban bebörtönzött négy tagját húsz napon belül - jelentette az iszlamista honlapokat figyelő amerikai intézet.

A SITE szerint az Iszlám Magrebi al-Kaida az erről szóló közleményét vasárnap tette fel egy ilyen honlapra.

Az észak-afrikai terroristák december elején jelentették be, hogy ők raboltak el egy francia és három spanyol állampolgárt. A Maliban elrabolt francia a 61 éves Pierre Camatte. Többször járt az afrikai országban, és egy olyan növény termesztésével foglalkozik, amely alkalmas a malária gyógyítására. A három spanyolt Mauritániában ejtették túszul. Az EFE spanyol hírügynökség szerint a spanyolok a Barcelona-Accio civil szervezetnek dolgoztak, és segélyszállításban vettek részt.