Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dagesztánban felrobbantottak egy gázvezetéket

2010.01.12. 20:41

Dagesztánban felrobbantottak egy gázvezetéket kedden este, a robbanás helyén tűz ütött ki, de senki nem sérült meg - jelentették orosz hírügynökségek. A Kaszpi-tengeri lelőhelyekről Dagesztánba gázt továbbító gerincvezeték 11 település mintegy 170 ezer lakóját látja el gázzal. A gyanús tárgyat a jelentések szerint 19 óra körül (helyi idő) észlelték a Gazprom társaság őrei.

A részletes vizsgálatot szerda reggel kezdik meg. Legutóbb január 6-án történt jelentősebb terrorcselekmény Dagesztánban: hat rendőr meghalt, tíz megsebesült, amikor egy öngyilkos merénylő egy robbanóanyaggal megrakott autóval be akart hatolni egy mahacskalai rendőrségi épület udvarára. Dagesztán jelenleg a térség egyik legnyugtalanabb területe, mindennaposak a támadások a rendvédelmi szervek képviselői ellen.

Az észak-kaukázusi térségben évek óta kíméletlen harc folyik az iszlám szélsőségesek és a szakadárok ellen, ám számuk nem csökkenn. Ennek fő okát szakértők az egész térségben uralkodó szociális feszültségekben látják, valamint abban, hogy az orosz hatóságoknak nincs átfogó stratégiájuk a társadalmi gondok megoldására és a szélsőségesek felszámolására.