Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt katona esett el Afganisztánban

2010.01.13. 23:59

Négy amerikai és egy francia katona vesztette életét szerdán Afganisztánban - közölte a NATO és a francia elnöki hivatal. A NATO tájékoztatója szerint egy amerikai katona Kelet-Afganisztánban esett el lázadókkal vívott harcban, míg egy másik ellen az ország déli részén követtek el támadást egy út mentén elhelyezett pokolgéppel. A katona belehalt sebesüléseibe. A NATO részletek említése nélkül közölte, hogy szerdán további két amerikai katona halt meg pokolgépes támadásban Afganisztánban, ezzel összességében az idén már 14 amerikai katona vesztette életét az ázsiai országban.

A francia elnöki hivatal közlése szerint egy Afganisztánban szolgálatot teljesítő francia katona életét vesztette, és két másik megsebesült ugyancsak pokolgépes támadásban Kabultól északkeletre. A katonák menetoszlopban haladtak páncélozott gépkocsijukkal, amikor járművük mellett működésbe lépett a robbanószerkezet.