Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izrael a török nagykövet kiutasításával fenyegetőzik

2010.01.16. 20:22

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy kiutasítja Törökország tel-avivi nagykövetét, ha a török televízió folytatja annak a filmsorozatnak a sugárzását, amely brutálisnak állítja be a zsidó állam hadseregét.

Danni Ajalon külügyminiszter-helyettes a hét elején kérette hivatalába Oguz Celikholt, a külképviselet vezetőjét, hogy rosszallást fejezze ki az antiszemitának minősített tévéfilm sugárzása miatt. A nagykövet hosszú várakozásra kényszerült egy folyosón, majd miután Ajalon irodájába léphetett, az ott tartózkodó izraeli funkcionáriusok még csak kezet sem fogtak vele. Egy alacsony kanapéra ültették, majd a miniszterhelyettes munkatársaival magas székekről nézett le rá. Később Izrael bocsánatot kért a török nagykövet megalázó kezelése miatt.

Ajalon szombaton egy televíziós nyilatkozatban kilátásba helyezte: ha filmsorozat következő része is adásba kerül Törökországban, válaszlépésként akár ki is utasíthatják a nagykövetet.