Judit
2 °C
7 °C

A Balti-tengerre sodródott egy kutya

2010.01.27. 20:50

Egy hajó legénysége mentett meg Lengyelországban egy kutyát, amely egy jégtáblán 24 kilométerre sodródott ki a Balti-tengerre. A szerencsétlen ebet még a Visztula folyón, mintegy 100 kilométerre a torkolattól délre látták először, de a tűzoltóknak nem sikerült kimenteni a jégtáblára keveredett állatot.

Amikor a hajó legénysége sötétedés előtt nem sokkal megpillantotta, már 24 kilométerre kiúszott a nyílt tengerre. "A legénység egyből észrevette a vízen úszó alakot. Úgy döntöttünk, közelebb megyünk, hogy megnézzük, mi az: egy kutya, vagy csak egy jégtáblán pihenő fóka? Ahogy közelebb értünk, láttuk, hogy egy kutya az, ami azon küszködik, hogy ne essen bele a vízbe ... Még csak nem is vonyított. Csak félelem volt a nagy szemeiben" - idézi fel az egyik tengerész.

A kutyát átemelték egy gumicsónakba, és takaróba csavarták. A gazdáját nem is próbálták megkeresni. Lengyelországban csípős hidegek uralkodnak, az éjszakai hőmérséklet egyes helyeken -34 fokig süllyed.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?