Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyar kormány mentőcsapata Haitiban

2010.01.27. 22:52

Megérkezett Haitiba és már bekapcsolódott a pusztító földrengés sérültjeinek ellátásába a magyar kormány által küldött orvosi mentőcsapat. Jackovics Péter, a csoport vezetője elmondta, hogy a mentőcsapat hétfőn este érkezett meg a karibi országba, felvették a kapcsolatot az ENSZ és az Európai Unió illetékeseivel. A magyar csoport azt kapta feladatul, hogy logisztikai képességeinek függvényében segítsen felmérni a menekülttáborok lakóinak ellátását, és segítse a Port-au-Prince-ben működő Spanyol Kórházat.

Az egészségügyi ellátással kapcsolatban Jackovics Péter elmondta, hogy a haiti fővárosban a sérültek többségét már ellátták, a hangsúly (a sebészeti beavatkozásokról) egyre inkább a járóbeteg-ellátásra helyeződik át. A legnagyobb hiány orvosokból, az orvosi segélyszállítmányok elosztását és a lakosság ellátását végző szakemberekből mutatkozik. A magyar csoport hat műveleti napot tervezett be.