Öngyilkos merénylet Dél-Afganisztánban, öt halott

2010.03.01. 19:15

Öngyilkos robbantásos merényletet követtek el hétfőn egy külföldi katonákat szállító gépkocsikonvoj mellett Dél-Afganisztánban; a támadásban négy afgán polgári személy és a NATO egyik katonája életét vesztette, és több külföldi katona megsebesült.

Juszuf Ahmadi, a tálibok mozgalmának szóvivője az AFP francia hírügynökségnek telefonon azt állította, hogy tizenegy külföldi katona halt meg a támadásban. Ezt az állítást egyetlen más forrás sem erősítette meg. A tálibok rendszerint túlzó adatokat közölnek az ellenséges erők veszteségeiről.

A konvoj elleni merénylet a kandahári repülőtér felé vezető úton történt: a merénylő egy híd közelében várt a konvojra. A robbanószerkezetet akkor hozta működésbe, amikor a gépkocsioszlop áthaladt a hídon. A detonáció több katonai járművet a híd alatti vízmosásba borított - közölte egy afgán katonai szóvivő. A polgári személyek, akik áldozatul estek, egy autóban félrehúzódva várták, hogy a katonai konvoj elhaladjon.

Az ország más pontjain további három NATO-katonát öltek meg a tálib lázadók ugyanezen a napon, és ezzel 105-re emelkedett nemzetközi koalíciós erők idei, kéthavi vesztesége. Ez átlagosan ötször annyi, amint az elmúlt években, leszámítva a tavalyit, de ahhoz képest is megduplázódott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport