Haiti: az 1,3 millió hajléktalan felének van fedél a feje felett

2010.03.08. 06:21

A januári haiti földrengésben hajléktalanná vált 1,3 millió ember fele már az időjárás viszontagságaitól védett helyen van - közölte a vöröskereszt.

A hajléktalanok másik felét is valamilyen védett helyre kell viszont juttatni még az előtt, hogy májusban eléri tetőpontját az esős évszak - tette hozzá.

Gregg McDonald, a vöröskereszt segélykoordináló munkatársa a haiti fővárosban, Port-au-Prince-ben helyi idő szerint vasárnap a nehézségeket érzékeltetve elmondta: "munkatársaikkal együtt valamennyien majd megszakadnak, hogy mielőbb fedél alá juttassák a rászorulókat".

A segélyszervezet reméli, hogy április elsejéig az 1,3 millió hajléktalan kétharmadának, május elsejéig pedig minden rászorulónak tud védett helyet biztosítani.

A karibi országba továbbra is tömegesen érkeznek a sátrakból, ponyvákból, kötelekből, gerendákból álló segélyszállítmányok.

A január 12-i haiti földrengés több mint 220 ezer halálos áldozatot követelt és romba döntötte a gazdaság felét az amerikai földrész legszegényebb országában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport