Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Öngyilkos merénylet Pakisztánban, nyolc halott

2010.04.16. 11:10

Öngyilkos merénylő támadásában legalább nyolc ember meghalt pénteken Pakisztán délnyugati részében, Kvettában. A robbanás egy kórház sürgősségi részlegének bejáratánál történt, többen megsebesültek.

Gyászoló síita muzulmánok gyűltek össze a kórház sürgősségi részlegén, ahova egy merényletben lelőtt bankárt szállítottak be. Az osztályon a rokonok és hozzátartozók között voltak újságírók is, akik a pénzügyi szakember elleni támadásról tudósítottak. Ekkor, a részleg bejáratánál, egy öngyilkos merénylő testére szerelt pokolgépet robbantott.

A később a tévében sugárzott felvételek tanúsága szerint egy robbanást követően lövések dördültek el, majd mentősök halottakat és sebesülteket szállítottak el. A halottak között volt az egyik tévé operatőre is.

Kvetta Beludzsisztán tartomány fővárosa, a terület az afgán határ közelében fekszik. Az afgán szélsőségesek, a tálibok egyik központja. Ettől függetlenül a régióban történt erőszakos cselekmények hátterében általában a beludzs szélsőséges csoportok, illetve a síita és szunnita muzulmán közösségek közötti feszültségek állnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek