Eszter, Eliza
EUR 382,18 Ft
USD 358,24 Ft
14 °C
24 °C

Robbanás volt egy amerikai fúrótornyon

2010.04.21. 18:07

Robbanás történt egy amerikai olajkitermelő platformon a Mexikói-öbölben, legalább tizenegy ember eltűnt, heten súlyosan megsérültek.

Az amerikai parti őrség tájékoztatása szerint a Deepwater Horizon nevű platformon dolgozó 126 ember többségét sikerült épségben kimenekíteni. A Louisiana állam partvidékén található tengeri olajfúró munkaállomás megdőlt.

A térségben helikopterekkel, repülőgépekkel és hajókkal keresik az eltűnt embereket.

A platformot a British Petroleum (BP) brit olajipari óriáscég üzemelteti, de annak tulajdonosa a houstoni székhelyű Transocean nevű amerikai vállalat, amelynek 140 olajkitermelő platformja van szerte a világban.

Greg Panagos, a Transocean szóvivője közölte, hogy az állomáson nem folyt kitermelés, csupán fúrás. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a robbanást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás