Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Bombariadó egy kínai gépen

2010.07.15. 06:57

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre szerda későn este a China Southern légitársaság egyik gépe Ganszu (Gansu) tartomány fővárosában - jelentette a rendőrség csütörtökön reggel. A rendőrség a légi forgalomirányítástól kapta az értesítést, hogy a légitársaság kuangcsoi központjába érkezett névtelen telefonhívás szerint pokolgép van a repülőgépen.

A gép az északnyugat-kínai Urumcsiból (Urumqi) Kuangcsouba (Guangzhou) tartott. A bombafenyegetés után biztonságban landolt Lancsouban (Lanzhou), 93 utasát, valamint 18 fős személyzetét azonnal kimenekítették a gépből. A biztonsági szolgálat emberei valamennyi utast - köztük 10 külföldit - és a személyzet tagjait kikérdezték, és hajnali négy órára befejezték a repülőgép teljes átvizsgálását, de robbanószerkezetet nem találtak. A gép helyi idő szerint csütörtökön reggel már elhagyta a lancsoui légikikötőt.

A kínai légügyi hivatal (CAAC) legfrissebb tájékoztatása szerint a riasztás vaklárma volt. A nyomozás még tart, "a gyanúsítottakat a törvénynek megfelelően meg fogják büntetni" - közölték közbiztonsági illetékesek.