Öngyilkos merénylet az al-Arabija tévénél

2010.07.26. 11:18

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az al-Arabija televízió iraki székházánál hétfőn. A detonációban hárman meghaltak, és többen megsebesültek, egy bangladesi munkatársat még keresnek.

Az öngyilkos merénylő robbanóanyaggal megrakott autójával hétfő délelőtt érkezett az al-Arabija bagdad központjában lévő székházához, majd beindította pokolgépét. A detonáció jókora krátert vájt a földbe, "és az egész épületet megremegtette" – mondta a tévé egyik munkatársa. A rendőrség szerint a támadásban hárman haltak meg, 16-an pedig megsebesültek. A csatorna azt közölte, hogy két biztonsági őr, és 50 éves asszisztens vesztette életét, egy bangladesi munkatársukat pedig még nem találták meg.

A szaúdi kézben lévő al-Arabija iraki állomása ellen már több támadás is volt. 2008 szeptemberében az irodavezető élt túl sértetlenül egy ellene tervezett merényletet, miután még a robbanás előtt észrevette az autójára helyezett bombát. Alig két évvel korábban hét ember halt meg, és húszan megsebesültek, amikor egy autóba rejtett bomba robbant fel a szerkesztőség előtt. 2006 februárban pedig elrabolták, majd megölték az Al-Arabiya három munkatársát Szamarra városában. A székházat a múlt hónapban egy időre lezárták, miután fenyegetést kaptak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM