Hatalmas marihuánafarmokra bukkantak Kaliforniában

2010.07.30. 08:30

A kaliforniai rendőrség közlése szerint 1,7 milliárd dollár (csaknem 370 milliárd forint) értékben foglaltak le a Sierra Nevada hegyei között marihuánaültetvényeket. A hatóságok az üggyel kapcsolatban helyi idő szerint csütörtökön 97 embert letartóztattak. Zömmel mexikóiakról van szó, akik a feltételezések szerint kapcsolatban állnak a mexikói drogbandákkal is.

A hatóságok szerint ipari méretű drogtermesztésről lehet beszélni, ami a hegyek közt folyik. A rendőrségi rajtaütésben 450-en vettek részt a helyi és a szövetségi hatóság emberei közül. Több mint 100 marihuánaültetvényt találtak. A szakértők szerint a mexikói drogkartellek újabban már nem csempészik a kábítószert át a határon hanem inkább eleve Amerikában termesztik.

Fresno megye seriffje szerint az ültetvények komoly veszélyt jelentenek a lakosságra, mivel szervezett bűnbandák állnak mögötte. Margaret Mims szerint amikor nincs termés, a bandák "más illegális és erőszakos cselekedeteket folytatnak a környéken."

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét