Izraeli csapást mért a Gázai övezetre

2010.07.31. 00:40
Izraeli harci gépek csapást mértek péntek este a Gázai övezetre, válaszul arra, hogy a nap folyamán az övezetből egy rakétát lőttek ki Askelón izraeli városra.

Az izraeli csapásmérésekben legalább nyolc ember megsebesült - közölték szemtanúk és palesztin kórházi források. Az izraeli hadsereg egyelőre nem fűzött megjegyzést a péntek esti támadásokhoz, de a zsidó állam minden olyan esetben, amikor Gázából kilőtt rakéta csapódik területére, megtorló csapást mér az övezetre.

Az izraeli gépek négy rakétát lőttek ki a Gázát ellenőrzése alatt tartó Hamász radikális palesztin szervezet biztonsági erőinek egyik épületére, majd az övezet és Egyiptom határán létesített csempészalagutakat is célba vették. Az Askelónra néhány órával korábban kilőtt rakéta emberéletben nem okozott kárt a csodával határos módon, de anyagiakban igen.

Egy lakóépületet talált el, és megrongált több gépkocsit. Askelón polgármestere szerint az izraeli hadseregnek a Gázai övezet ellen 2008 végén indított és három hétig tartó hadjárata óta ez volt a legsúlyosabb támadás a város ellen.  • Hírek
  • Bankszámla