Piroska
-2 °C
5 °C

Két robbanás Bagdad központjában

2010.09.05. 12:07

Két nagy erejű robbanás történt vasárnap délelőtt Bagdad központjában, jelentette az AFP francia hírügynökség. Kászim al-Muszavi vezérőrnagy iraki katonai szóvivő közölte: két  katona életét vesztette, nyolc másik ember megsebesült a hadsereg egyik parancsnoki épületénél. Kórházi források viszont már nyolc halottról és 25 sebesültről beszélnek.

 A hatóságok beszámolója szerint egy öngyilkos merénylő röpítette a levegőbe robbanóanyaggal megrakott gépjárművét. A biztonsági erők ezt megelőzően tüzet nyitottak a támadó célpontjául kiszemelt épület felé száguldó autóra. A biztonsági erők tüzet nyitottak két gyalogosan érkező öngyilkos merénylőre is, közülük az egyik meghalt, a másik megsebesült.

 A merénylet annál a toborzóirodának is használt központnál történt, ahol augusztus 17-én egy öngyilkos támadó 59 személy életét oltotta ki. Az eset az elmúlt hónapok egyik legvéresebb támadása volt Bagdadban.

A vasárnapi merényletre öt nappal azután került sor, hogy hivatalosan véget ért az Egyesült Államok harci küldetése Irakban. Az országban 50 ezer amerikai katona maradt, akik harci cselekményekben nem vehetnek részt.