Elemér
0 °C
10 °C

Felrobbantotta magát és nőjét egy dagesztáni terrorista

2010.09.07. 10:54

Kézigránáttal robbantotta fel magát és élettársát az egyik dagesztáni illegális fegyveres szervezet tagja hétfőn, amikor a rendőrök megpróbálták elfogni - közölte a RIA Novosztyi hírügynökséggel kedden a haszavjurti kapitányság egyik munkatársa.

A fegyveres támadásokban való részvétellel és merényletek elkövetésével gyanúsított férfit a dagesztáni Haszavjurt várostól kilenc kilométernyire fekvő erdős területen fedezte fel az egyik rendőrjárőr. Amikor megkísérelték az elfogását, a férfi elővett egy kézigránátot, amivel felrobbantotta magát. A repeszek a mellette álló élettársát is halálra sebezték. A holttestek mellett a rendőrök ruhaneművel és élelmiszerekkel teli táskákat találtak, amit az áldozatok valószínűleg az erdőben bujkáló társaiknak szántak.

Szintén hétfőn egy hegyvidéki erdős területről ismeretlen fegyveresek golyózáport zúdítottak Csecsenföldön az orosz hadsereg egyik harci helikopterére, amely egy felderítésről tartott a hankalai bázisa felé. A páncélozott járművet legalább 11 találat érte. Az egyik golyó könnyebben megsebesítette a nyitott ajtóban helyet foglaló golyószórós katonát - közölte kedden a hírügynökséggel az orosz belügyminisztérium csecsenföldi megbízottja.