Fagyossá vált a viszony Izland és a Feröer-szigetek között

2010.09.07. 15:50

Kisebb diplomáciai viszály kerekedett Izland és a Dániához tartozó autonóm terület, a Feröer-szigetek között abból, hogy a feröeri Centrum Párt ultrakonzervatív elnöke nem volt hajlandó részt venni egy vacsorán Johanna Sigurdardottir izlandi miniszterelnök asszonnyal, aki magával vitte azonos nemű házastársát.

A pártvezető, Jenis av Rana időegyeztetési problémákra hivatkozott. A vagaportal szerint viszont a pártelnök és a Feröer-szigeteki parlamenti képviselő úgy vélte, Sigurdardottir látogatása házastársa kíséretében provokáció, és nem egyeztethető össze a Szentírással.

A szociáldemokrata izlandi miniszterelnök második házasságában él Jonina Leosdottir színésznővel. Ez volt az első pár, amely júniusban élt az izlandi parlament által idén elfogadott törvénnyel, amely lehetővé teszi az azonos nemű partnerek házasságát. Az izlandi miniszterelnöknő első házasságát egy férfival kötötte, két fiúgyermekük született.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla