Öngyilkosságra készülhetnek az eltűnt szektások

2010.09.19. 16:51
Csoportos öngyilkosságra készülhetnek egy dél-kaliforniai szekta eltűnt tagjai, legalábbis hátrahagyott búcsúleveleik erre utalnak - jelentette be szombaton a Los Angeles-i rendőrség.

A 13 salvadori - köztük nyolc 3 és 17 év közötti gyerek - egy közös ima után szombaton délután tűnt el Palmdale-ből. Búcsúüzeneteikben a csoport tagjai ugyan nem használták az öngyilkosság kifejezést, de azt megírták, hogy hamarosan a mennyországba jutnak, ahol találkoznak majd Jézussal és elhunyt szeretteikkel.

A rendőrséget két eltűnt szektatag férje értesítette. A csoport, melynek vezetője a 32 éves Reyna Marisol Chicas, több gépkocsival indult el ismeretlen célja felé.

A két férj szerint a szekta tagjai agymosáson estek át. Az eltűnt csoport, amelynek valamennyi felnőtt tagja nő, fél évvel ezelőtt egy hasonló "kirajzást" tervezett. Akkor egy nagyobb földrengésre vagy valamilyen más természeti csapásra vártak, de az egyik tag elárulta a tervet és a kultikus utazás elmaradt. A titok elárulóját Chicas kizárta a csoportból.

A rendőrség nagy erőkkel, helikopterek bevetésével kutat az eltűnt személyek után, amihez a lakosság segítségét kérte.

"Ha nézik ezt az üzenetet, jöjjenek haza. Jöjjenek haza élve azokhoz, akik aggódnak önökért!" - kérte a csoportot televíziós üzenetében Pete Whitmore, a Los Angeles-i seriffi hivatal szóvivője.

Korábban nem kíséreltek meg öngyilkosságot

A Los Angeles Times cikke a rendőrségre hivatkozva azt írja: az eltűntek korábban semmilyen erőszakos cselekményben nem vettek részt, illetve nem kíséreltek meg kárt tenni önmagukban. A helyi rendőrkapitány helyettese akkor rendelte el a nyomozást, amikor két szektatag férje szombat délután háromnegyed kettőkor bejelentést tett az eltűnésről.

Az egyik férj belenézett egy kézitáskába, amit a szektások rábíztak, amikor aggódni kezdett a feleségéért. A táskában öt mobiltelefont, személyiket, okiratokat és leveleket talált. A szekta egy kisebb helyi keresztény közösség részeként alakult és kizárólag salvadori származású tagokból állt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport