47 halottja van az indiai monszunnak

2010.09.20. 10:57

Legkevesebb negyvenhét emberéletet követeltek a monszunidény esőzései a hétvégén India északi részén. Vasárnap huszonnégyen vesztették életüket, amikor az esők által alámosott szikladarabok zuhantak házakra Uttrakhand állam három falujában. Huszonhárman pedig azután haltak meg, hogy áradások elmosták lakóhelyüket, vagy házuk összeomlott Észak-India három térségében. Múlt pénteken egy megáradt folyón Faizaba közelében egy iskolásokat szállító csónak felborult: tizenöten fulladtak a vízbe.

A meteorológusok szerint a monszunesők még hétfőn sem szűnnek meg, emiatt az egyre emelkedő vízszint gondot okoz az egyik gát közelében élőknek, akiket ki is kell telepíteni.

Indiában júniustól októberig tart a monszunidény: ebben az időszakban hatalmas mennyiségű csapadék zúdul az országra, és rendszerint több száz halálos áldozatot követel. Legutóbb augusztusban legkevesebb 175-en haltak meg Ladakh régióban az esőzések okozta hirtelen jött áradások miatt. Az Indiával szomszédos Pakisztánban az elmúlt hat hétben több mint 1700-an haltak meg a monszunesők miatt és 1,9 millió ház vált lakhatatlanná.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport