Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

SS-egyenruhában fotóztak le egy ohiói képviselőjelöltet

2010.10.11. 21:13

Politikai botrány robbant ki a republikánus párt egyik ohiói képviselőjelöltje, Rich Iott körül, miután egy olyan fotó járta be az amerikai sajtót, amelyen a politikus náci egyenruhában pózol. A konzervatív Tea Party mozgalom által támogatott Iott hétfőn kijelentette, hogy a Waffen SS egyenruháját, egy, a második világháborút felidéző hagyományőrző harci játék kedvéért öltötte magára, és ebben semmi rosszat nem lát.

Az AP hírügynökségnek adott nyilatkozata szerint nem ért egyet azzal, amit a nácik tettek a zsidókkal. Korábban úgy fogalmazott, hogy a német katonát és nem a nácit kívánta megszemélyesíteni. A politikust náci egyenruhában ábrázoló fotót elsőként pénteken közölte le az Atlantic magazin. Iott elmondta, hogy évek óta részvevője történelmi harci játékoknak. A Fox News tévécsatorna olyan felvételeket mutatott be, amelyeken a polgárháború korabeli és I. világháborús amerikai egyenruhát visel.

Eric Cantor republikánus képviselő, az ellenzéki törvényhozók csoportjának második embere kijelentette: sohasem támogatna olyan poltikust, aki náci egyenruhát visel. Iott, a hivatalban lévő demokrata képviselővel, Marcy Kapturrel száll szembe a november 2-i kongresszusi választáson.