Pál
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Lelőttek egy minisztert Pakisztánban

2011.03.02. 09:08

Fegyveresek agyonlőtték szerdán Pakisztán kisebbségügyi miniszterét az ország fővárosában. A katolikus politikus éles hangú kritikusa volt a pakisztáni istenkáromlási törvénynek, amellyel kapcsolatban heves vita alakult ki az országban. Januárban Pandzsáb tartomány kormányzóját ölte meg egy rendőrségi testőre, amiért felszólalt a törvény ellen.

A pakisztáni kisebbségügyi miniszter munkába tartott Iszlámábád egyik lakónegyedében, amikor fegyveresek tüzet nyitottak autójára - közölte egy helyi rendőrtiszt az AFP francia hírügynökséggel. Az orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani, amikor Shahbaz Bhattit beszállították a kórházba - közölte az intézmény egyik orvosa.

A római katolikus vallású Bhatti korábban közölte, hogy halálos fenyegetéseket kapott, amiért felszólalt az ország istenkáromlási törvénye ellen. Januárban Pandzsáb tartomány kormányzóját, Szalman Taszírt lőtte agyon egy a védelmére vezényelt rendőr azért, mert a liberális politikus kritizálta a blaszfémiatörvényt. Bhatti a kormányzó halála után több megemlékezést is szervezett Taszír emlékére, közölte az NDTV nevű indiai televízió.

A szabályozást azután kezdték el erősen támadni, hogy egy keresztény nőt halálra ítéltek a muzulmán hitet védelmező istenkáromlási törvény alapján. A nő támogatói szerint az ellene vádat emelő falusiak személyes sérelmeiket torolták meg az ellene tett hamis váddal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport