Fegyveresek lerohantak egy független kurd rádiót

2011.03.06. 19:38

Fegyveresek lerohantak és kifosztottak vasárnap hajnalban egy független kurd rádióállomást, amely az iraki Kurdisztán kormányzatának kitartó bírálójaként arra bátorította a helyieket, hogy vegyenek részt a hetek óta tartó tüntetéseken. A két fiatal kurd újságíró által két éve létrehozott, Kurdish Voice nevet viselő rádió a Szuleimáníja város közelében fekvő Kalar városban működött.

Éles hangú beszámolókban ostorozta a kurd autonóm kormányt, és politikai reformokat követelt. A rádió egyik vezetője a kormányt tartja felelősnek a támadásért, s úgy vélte, hogy a kurd vezetők el akarják nyomni a személyi szabadságjogokat. Egy hónapon belül már a második tömegtájékoztatási eszközt némították el ily módon Kurdisztánban.

Február 20-án fegyveresek tönkretették a berendezéseket és felgyújtották a Nalia nevű televízió szuleimáníjai stúdióit. A támadással nyilván azt akarták megtorolni, hogy a televízió felvételeket sugárzott a napok óta tartó tüntetésekről és a Kurd Demokratikus Párt (PDK) székháza elleni ostromról.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM