Földrengés Kínában: 19 halott, több mint száz sérült

2011.03.10. 10:48

Legalább 19 ember meghalt, és 174-en megsérültek egy Kína délnyugati részét sújtó csütörtöki földrengésben. A Richter-skála szerinti 5,4-es erősségű földrengés a mianmari határ közelében történt, Jünnan tartományban. Az érintett területen több ház is összedőlt, az áramszolgáltatás szünetel.

A pekingi idő szerint délután egy óra előtt történt rengés az amerikai földtani intézet közlése szerint 34 kilométeres mélységben történt, epicentruma pedig a kínai Dali városától nagyjából 240 kilométerre délnyugatra, a mianmari határ közelében volt, Jünnan tartományban.

A Jingcsiang megyéből érkezett jelentések szerint "sok ház összedőlt". A hivatalos Új Kína állami hírügynökség szemtanúktól úgy értesült, hogy több ember is az összedőlt házak romjai alatt rekedt. Az összedőlt épület alatt volt például egy szupermarket, és leomlott egy szálloda is.

A helyszínre már elindultak a kínai hadsereg egységei, hogy a mentésben segítsenek. A rengést követő tíz percben három utórengés is történt, amelyek közül az egyik elérte a 4,7-es erősséget.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport