Pszichológus vizsgálja a tucsoni lövöldözőt

2011.03.10. 11:20
Újra ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott 49 vádpontban a hat halálos áldozattal járó januári tucsoni lövöldözés vádlottja, szerdai bírósági meghallgatásán. A tárgyalást vezető szövetségi bíró elrendelte a 22 éves Jared Loughner elmeorvosi vizsgálatát, hogy megállapítsák: érti-e az ellen felhozott vádakat. A vád szerint Loughner hat ember ölt meg január nyolcadikán, amikor lövöldözni kezdett az arizonai Tucson városában, egy amerikai kongresszusi képviselőnő rendezvényén.

A Tucson városában tartott egyórás meghallgatáson Jared Loughner ártatlannak vallotta magát az ellene az előző héten bejelentett 49 új vádpontban is. Január végén a phoenixi bíróságon Jared Lee Loughner ugyancsak ártatlanságát hangoztatta. A meghallgatáson a 22 éves férfi elmeállapotával is foglalkoztak. A tárgyalást vezető Larry Burns bíró elrendelte a férfi pszichológiai vizsgálatát, annak kiderítésére, hogy érti-e az ellene felhozott vádakat. A bíró május 25-ére írta ki az elmeállapotáról szóló tárgyalást.

A férfit azzal vádolják, hogy hat embert megölt, és 14-et megsebesített, amikor január nyolcadikán lövöldözni kezdett egy tucsoni szupermarket előtt. A sebesültek között van Gabrielle Gifford amerikai kongresszusi képviselő, aki a vád szerint Loughner támadásának célpontja volt. A támadásban egy arizonai szövetségi bíró is meghalt, valamint egy kilencéves kislány.

A férfi ellen indított szövetségi eljárást azért vezeti a kaliforniai Burns bíró, mert arizonai bírák, kollégájuk halála miatt nem tárgyalhatják az ügyet.

Burns egy korábbi meghallgatás alatt azt mondta, hogy szerinte szeptember végén kezdődhet el a férfi elleni per tárgyalása. Az ellen felhozott vádpontok között többért is halálbüntetés jár, de az ügyészek még nem döntöttek arról, hogy kérnek-e kivégzést a vádlottra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport