Majdnem eltiport egy kisgépet egy Airbus A380

2011.04.12. 06:23 Módosítva: 2011.04.12. 12:02
Egy kisebb gépnek ütközött hétfő este a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, miközben a New York-i JFK repülőtér aszfaltján gurult. Az Air France francia légitársaság Airbus A380-as típusú gépe a felszálláshoz készülődött, amikor bal szárnyával nekiütközött a Comair amerikai légitársaság várakozó gépének. Az esetben senki sem sérült meg a gépek fedélzetén lévő emberek közül.

Egy Air France-gép szárnya súrolta egy másik gép hátulját helyi idő szerint hétfő este a New York-i John F. Kennedy repülőtéren - közölte az amerikai szövetségi légügyi igazgatás. A francia légitársaság párizsi járata a kifutópályára tartott, amikor az Airbus A380 típusú óriásgép bal szárnya elérte a kanadai Comair légitársaság kisebb gépének farkát.

A Comair járata - egy Bombardier CRJ700-as - Bostonból érkezett, és éppen a leszállópályáról gurult a terminálhoz.

A 475 utast szállító, Párizsba induló francia gép a felszálláshoz készülődött a JFK nemzetközi repülőtéren, amikor szárnyával nekicsapódott egy kisebb gép farkának. A világ legnagyobb utasszállítója majdnem kilencven fokos szögben elfordítja a kisebb, 62 utast szállító, Bostonból érkezett repülőgépet.

Az Airbus bal szárnyának vége egy nagyjából egy méteres része sérült meg az ütközéstől - közölte a CNN amerikai hírtelevízió párizsi tudósítója, aki a francia gép fedélzetén volt az ütközéskor. Elmondása szerint csak egy kisebb döccenést lehetett érezni, amikor nekiütköztek a másik gépnek.

Az esetben senki sem sérült meg és Bitterman elmondása szerint az utasok jól viselték az esetet, viccekkel ütve el az eset élét. Az amerikai szövetségi repülési hatóság vizsgálatot indított az esettel kapcsolatban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport