Kilenc halott egy bagdadi robbantásban

2011.04.18. 22:45

Öngyilkos merénylők felrobbantottak hétfőn Bagdadban két, robbanóanyaggal megtöltött járművet, kioltva legalább kilenc ember életét és megsebesítve 23-at - jelentették hivatalos források. A robbantás a repülőtérről a kormányzati negyedet is magában foglaló, Zöld Zónába vezető forgalmas út egyik ellenőrző pontján történt.

A bagdadi katonai szóvivő szerint a merénylet célpontja két magas rangú kormánytisztviselő autókonvoja volt. Egyikük a hadügyminisztériumban, a másik a kormányban tölt be hivatalt - a szóvivő egyéb részleteket nem közölt. Rendőrségi és kórházi források szerint a kilenc halott közül öt katona.

Oszama an-Nudzsajfi, az iraki parlament elnöke elmondta, hogy a képviselőház egyik alkalmazottja is életét vesztette a merényletben és további négy megsérült. Közölte azt is, hogy az iraki ingatag belpolitikai helyzet egyik oka, hogy a kormányban immár négy hónapja még mindig nincs felelőse a hadügyi és belügyi tárcának. "A biztonsági helyzet jelenlegi állapota jelzi, hogy jelentős hiányosságok vannak, és a kormánynak azon kellene fáradoznia, hogy megszüntesse ezeket a hiányosságokat és végeznie kellene a terrorista csoportokkal" - mondta an-Nudzsajfi.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport