Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

A NATO főtitkára már érzi Kadhafi vesztét

2011.05.30. 12:38

A NATO líbiai katonai művelete eléri célját, közeledik Kadhafi líbiai vezető hatalmának vége – jelentette ki Várnában Anders Fogh Rasmussen, a szervezet főtitkára.

Rasmussen a NATO parlamenti közgyűlésének ülésén kifejtette, hogy a szervezet műveletei elérik céljukat. Sikerült jelentősen lerombolni azokat az eszközöket, amelyekkel a líbiai vezető népére támad.

"A végéhez közeledik Kadhafi terroruralma. Még a hozzá legközelebb állók is elhagyják vagy menekülnek tőle" – tette hozzá a főtitkár.

Rasmussen szólt arról is, hogy megszületett a döntés egy rakétaelhárító rendszer megteremtéséről. "A döntés megszületett, a következő lépés ennek végrehajtása, a rakétaelhárító rendszer létrehozása és hatékony működtetése" – mondta. Erre a munkára meghívták Oroszországot, mert ez közös veszélyre adandó válasz. "A rendszer sokkal hatékonyabb lesz, ha kicseréljük információinkat az oroszokkal. Az együttműködés megmutatja majd, hogy a rakétaelhárító rendszer nem Oroszország ellen irányul" – közölte Rasmussen.

A NATO főtitkára felszólította a tagállamokat, hogy védelmi kiadásaikat a GDP-érték legalább két százalékának a szintjén tartsák. Mint mondta, számos tagállam jelenleg védelmi kiadásra a GDP egy százalékát fordítja, ami nem elegendő.  • Vennék
  • Bankszámla