János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pokolgépes túszejtő egy London környéki bankban

2011.06.02. 20:04

Órákon át fogva tartotta egy London környéki bank személyzetét csütörtökön egy túszejtő, akinél őrizetbe vétele után robbanószerkezetet találtak. A helyszínre a brit hadsereg egységei is kivonultak.

Az incidens London egyik északnyugati elővárosában, Watfordban történt. A 23 éves férfi a Co-operative Bank helyi fiókjába ment be, és három órán keresztül túszként tartotta fogva az ott dolgozókat. Ügyfél akkor éppen nem tartózkodott a bankfiókban.

A környéket a rendőrség és a brit hadsereg fegyveres alakulatai teljesen lezárták és kiürítették. A férfi végül önként kijött a bankból, és a járdán letérdelt; ekkor őrizetbe vették. A rendőrség később közölte, hogy a túszejtőnél pokolgépet találtak; ennek vizsgálatát a hadsereg tűzszerészei megkezdték.

A tájékoztatás szerint a férfi fenyegette az alkalmazottakat, amíg a bankban tartózkodott, de az egyelőre nem ismert, hogy a túszejtéssel mi volt a célja.