Eszter, Eliza
EUR 383,03 Ft
USD 356,82 Ft
14 °C
24 °C

Lazarevo nem lesz Mladićevo

2011.06.03. 09:38

Nem írnak ki népszavazást arról, hogy Lázárföldet (Lazarevo) a jövőben Mladićevónak hívják, így döntött csütörtökön a nagybecskereki (Zrenjanin) városi képviselő-testület, elutasítva ezzel a Szerb Radikális Párt (SZRP) képviselőinek erre vonatkozó indítványát – írja a vajdasági Magyar Szó.

Saša Santovac, az SZRP frakcióvezetője elmondta, hogy csakis a lázárföldiek miatt nyújtották be az indítványt, akik azt szeretnék, hogy a jövőben Mladićevónak hívják a falujukat.

Egy helybéli férfi elmondta, nemcsak a falu átkeresztelését szeretnék elérni, hanem a főutcáét is, amit a jövőben Ratko Mladić utcának kellene hívni. A lázárföldiek emellett egy emlékházat is szeretnének kialakítani, valószínűleg abban a házban, ahol a háborús bűnökkel vádolt egykori tábornokot letartóztatták.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla