Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

A NATO elvesztett egy gépet Líbiában

2011.06.21. 13:51

A líbiai állami televízió képeket mutatott kedden egy helikopter roncsairól, állítólag egy Apache-éról, amelyet a Tripoli fővárostól 160 kilométerrel keletre lévő Zlíten közelében lőttek le reggel a kormányerők. A NATO azt közölte, hogy egy pilóta nélküli helikoptert vesztett.

Egyelőre nem igazolható, hogy a kormányerők Apache gépet tettek volna harcképtelenné. Mike Bracken alezredes, a líbiai NATO-misszió szóvivője Brüsszelben azt közölte, hogy a szövetség egy pilóta nélküli helikopter-drónja, amely felderítő küldetésben volt Líbia fölött, reggel eltűnt a parancsnoki központ radarernyőiről. A szóvivő hozzátette, hogy vizsgálják a gép elvesztésének okait.

A szövetség illetékesei nem nyilatkoztak a szóban forgó drón típusáról, de NATO-forrásokból tudni lehet, hogy a koalíció amerikai gyártmányú, MQ-8 Fire Scout típusú pilóta nélküli helikoptereket alkalmaz Líbia fölött. A NATO vezette líbiai légi hadműveletek március 31-i kezdete óta ez az első gépveszteség. Előzőleg, még márciusban egy amerikai F15-E vadászgép zuhant le műszaki okokból, a legénység sikerrel katapultált.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek