Az amerikai képviselők leszavazták a líbiai katonai akciót

2011.06.24. 20:59

Jelképesnek szánt gesztusként leszavazta az amerikai képviselőház azt a határozat-tervezetet, amely egy évre jóváhagyott volna egy Líbia elleni korlátozott katonai akciót.

A republikánus többségű képviselőház, tiltakozásul amiatt, hogy Barack Obama elnök nem kért kongresszusi felhatalmazást a Moammer Kadhafi ezredes rezsimje elleni katonai fellépéshez, 295:123 arányban leszavazta a líbiai beavatkozás jóváhagyását. A demokrata honatyák közül hetvenen szavaztak a többséggel.

A Fehér Ház, amelynek korábban nyilvánosságra hozott állásfoglalása szerint a líbiai katonai akció elindításához nem volt szükség törvényhozási felhatalmazásra, csalódott a képviselőházi szavazás eredménye miatt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét