Pokolgépes merénylet az Afrikai Unió táborában

2011.08.02. 13:01

Pokolgépes támadás érte az Afrikai Unió szomáliai békefenntartó erőinek (AMISOM) táborát hétfő este a fővárosban, Mogadishuban, a robbanásban legalább két katona életét vesztette, hárman pedig megsebesültek.

Paddy Ankunda, az AMISOM szóvivője elmondta, hogy a támadást a radikális iszlamista al-Shabaab szervezet öngyilkos merénylői követték el. Békefenntartó katonák feltartóztatták és megölték a szomáliai hadsereg egyenruháit viselő merénylőket, mielőtt azok elérhették volna céljukat a táborban, nem sikerült azonban megakadályozni a robbanást, amelynek az Afrikai Unió két katonája esett áldozatául.

Közben továbbra is éhezők menekültáradata érkezik Mogadishuba és a szomszédos országokba. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) adatai szerint a világ legnagyobb menekülttáborában, a kenyai Dadaab városában naponta mintegy 1500 szomáliai keres menedéket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás