Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C

Megtalálták az eltűnt kisgép roncsait

2011.10.01. 10:16

Meghalt mind a tizennyolc utasa annak az indonéz kisrepülőgépnek, amelyik két napja zuhant le a délkelet-ázsiai ország nyugati részén – közölték a mentők, miután megtalálták a szerencsétlenül járt gép roncsait.

A légi irányítók csütörtök hajnalban vesztették el a kapcsolatot a Szumátra északi részéből Aceh tartományba tartó kisgéppel. Az egyik indonéz légitársaság által üzemeltetett Casa C-212-es típusú repülő pilótája néhány perccel később vészjelzést adott le, majd a gép eltűnt a radarok képernyőjéről.

2011-09-30T071101Z 1669328904 GM1E79U163H01 RTRMADP 3 INDONESIA-
Fotó: HO/Indonesia Special Airforce

Mint a mentés irányítója a televízióban elmondta, helikopteres csapatuk szombaton reggel Bahorok térségében, Szumátra őserdővel borított hegyvidékén bukkant rá a lezuhant gépre, és miután ketten leereszkedtek a helyszínre, megtalálták a négyfős legénység és mind a tizennégy utas holttestét, üléseikbe becsatolva.

Az utasok között négy gyerek is volt.

A francia hírügynökség megemlíti. hogy a gépet üzemeltető Nusantara Buana Air szerepel azon a feketelistán, amely az Európai Unióból elégtelen biztonsági intézkedéseik miatt kitiltott légitársaságokat sorolja fel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport