Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Dróntámadás Észak-Vazirisztánban

2011.10.13. 07:09

Amerikai drón intézett támadást lázadók ellen a pakisztáni törzsek uralta Észak-Vazirisztánban, s legalább három fegyverest megölt, köztük a Hakkáni-hálózat egyik vezetőjét - közölték csütörtökön pakisztáni biztonsági források.

A pilóta nélküli repülőgépet ezúttal is az al-Kaida terrorszervezet befolyása alatt álló területen vetették be az Afganisztánnal szomszédos tartományban, az akciót alig hét kilométerre északra hajtották végre Mirámsáhtól, Dande Darpa Hel településnél.

Pakisztáni hírszerző tisztviselők a Hakkáni-parancsnokot Dzsalíl néven azonosították, aki a csoport összekötője volt. A tájékoztatás szerint embereivel az utcán sétált, amikor a drón rakétával célba vette őket.

A Hakkáni-hálózatot az Afganisztánban szolgáló amerikai csapatok legveszélyesebb ellenségeként tartják számon. Tagjai hajtották végre szeptember közepén a kabuli amerikai nagykövetség és a NATO-főhadiszállás elleni terrortámadást, s a szervezet az Egyesült Államok szerint bizonyíthatóan kapcsolatban áll az iszlámábádi kormánnyal.