Ivó, Milán
EUR 384,87 Ft
USD 363,59 Ft
5 °C
26 °C

Kartellháború az egyik mexikói börtönben

2011.10.14. 07:16 Módosítva: 2011.10.14. 07:19

Legalább hét rab meghalt, három súlyosan megsérült a mexikói Monterrey közelében, a Cadereyta fegyintézetben kitört börtönlázadásban.

A Nuevo León államban, Mexikó északi részén lévő börtönben a körzet ellenőrzéséért harcoló két drogkartell, a Los Zetas és a Golfo elítéltjei között tört ki véres verekedés helyi idő szerint csütörtök reggel: csaknem hatvan rab rontott egymásnak különböző élesre fent eszközökkel és botokkal.

A Monterreytől csaknem negyven kilométerre keletre fekvő börtön két szárnyára terjedtek ki a villongások, a fegyencek itt matracokat is felgyújtottak: négyen halálra égtek a tűzben.

A hatóságok szerint a rabok azt követően verekedtek össze, hogy szerdán Saltillo városában rendőrkézre került Carlos Oliva Castillo (ragadványnevén a Béka), a Los Zetas harmadik számú vezetője, a klán Nuevo León, Coahuila és Tamaulipas államokbeli osztagainak vezére. Egyes emberi jogi szervezetek szerint a Los Zetas a börtönőrökkel szövetségben Nuevo León állam börtöneinek többségét ellenőrzi.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás