Robbantással figyelmeztettek egy bolgár újságírót

2011.10.14. 06:38

Pokolgép robbant egy bolgár ellenzéki újságíró gépkocsija alatt csütörtökön Szófiában, de senki sem sérült meg a helyi média jelentése szerint.

A jobboldali bolgár kormány heves bírálói közé tartozó Szaso Dikov, a Kanal 3 nevű magántelevízió programigazgatója ellen irányult a terrorakció, a szófiai lakása előtt leparkolt autója alatt robbant a házilagos készítésű pokolgép, helyi idő szerint este tíz körül.

A bolgár média felhívja a figyelmet arra, hogy az akciót akkor követték el, amikor a balkáni országba látogatott José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

Dikov tévécsatornájának a helyszínen nyilatkozva közölte, hogy előzőleg senkitől sem ő, sem a Kanal 3 nem kapott fenyegető üzenetet vagy figyelmeztetést.

Februárban hasonló pokolgépes merényleteket követtek el a Galeria című lap szerkesztősége ellen, éppen akkor, amikor négy EU-biztos látogatott Bulgáriába, illetve júliusban két bolgár párt székháza ellen, egy, a szervezett bűnözés és a korrupció elleni bolgár intézkedéseket értékelő uniós jelentés nyilvánosságra hozatalának előestéjén.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport