Súlyos összecsapások Mexikóban

2011.10.28. 21:39

Legalább tizenöten meghaltak pénteken katonák és feltételezett bűnözők között kitört három lövöldözésben Mexikóban - közölték a hatóságok. Michoacan szövetségi államban, Patzcuaro város közelében egy elhagyatott tanyavidéken legalább tízen haltak meg, amikor katonák és egy szervezett bűnbanda feltételezett tagjai között lövöldözés tört ki, az áldozatok között egy nő is van - közölte egy katonai vezető a helyszínen.

Röviddel korábban lövöldözés tört ki katonák és bűnözők között Nacuetaro településen is, itt négyen haltak meg - közölte a nevének elhallgatását kérő katonatiszt.

A szövetségi rendőrség közlése szerint egy közúti ellenőrző pontnál Michoacan nyugati részében, La Piedadban egy bűnözőt lőttek agyon, aki nem állt meg a rendőrök felszólítására és a rendőrökre lőtt.

Michoacan szövetségi államban november 13-án kormányzót, polgármestereket és önkormányzati képviselőket választanak. Felipe Calderón elnök testvére, Maria Luisa Calderón a hatalmon lévő Nemzeti Akciópárt (PAN) kormányzójelöltje. A kampányidőszakot ebben a szövetségi államban gyakorta kísérik erőszakos cselekmények.

Michoacanban két bűnbanda különösen aktív: a La Familia (Család) és az abból nemrégiben kivált Templomos Lovagok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport