Tizennyolcan meghaltak két iraki merényletben

2011.12.01. 08:49 Módosítva: 2011.12.01. 10:16

Tizennyolc ember meghalt, harmincan megsérültek csütörtökön két iraki terrorcselekményben – közölték biztonsági és kórházi források.

Az egyik robbantásos merénylet a Bagdadtól hatvanöt kilométerre északkeletre fekvő Halesz település zöldségpiacán történt reggel. Autóba rejtett pokolgép lépett működésbe, nyolc embert megölt, huszonötöt megsebesített. A sebesültek között van két rendőr.

Dijála tartományban nyolc embert öltek meg ismeretlen fegyveresek. Megtámadtak három házat egy faluban, és lemészárolták a kormány oldalára átállt Szahva nevű milícia két parancsnokát és családtagjaikat.

A terrorcselekmény egy időben történt Joe Biden amerikai alelnök bagdadi látogatásával. Az amerikai erők javában készülnek az év végi kivonulásra. A csapatkivonást megelégedéssel fogadja az irakiak többsége, ugyanakkor kételyek is felmerültek azzal kapcsolatban, hogy az iraki biztonsági erők tudják-e szavatolni az ország stabilitását és biztonságát.

Az elmúlt négy-öt évben jelentősen csökkent Irakban az erőszakcselekmények száma, de októberben így is 258 civilt és katonát öltek meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport