Sorozatos robbantások Ramádiban

2012.01.15. 16:07

Sorozatos robbanások rázkódtatták meg vasárnap az iraki Ramádi városát, ahol járműbe rejtett pokolgépek léptek működésbe, valamint öngyilkos merénylők rendőrségi épületeket támadtak meg - közölték a helyi biztonsági erők. A merényletek következtében legalább 12 ember életét vesztette, további 37 pedig megsebesült.

A város 100 kilométerre nyugatra fekszik a fővárostól, Bagdadtól. A támadók két autóba rejtett pokolgépet a város központjában, egy mecset közelében robbantottak fel, majd egy harmadikat is, a városközpontban - mondták rendőrségi források.

Egy negyedik járműben elrejtett szerkezet a rendőrség nyomozó hatóságának is otthont adó, három épületből álló létesítménynél lépett működésbe. Ezzel egy időben két öngyilkos merénylő a testére szerelt töltetet robbantotta fel a létesítmény kerítésénél - közölte az állami tévében Ádil Daham, a belügyminisztérium szóvivője.

A robbantásokat követően fegyveresek törtek be a területre és befészkelték magukat a három épületben, amelyet a rendfenntartó erők ostrom alá vettek. A támadók nem ejtettek túszokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport