Pongrác
12 °C
23 °C

Egy nap alatt hatan hűltek ki Lengyelországban

2012.02.12. 14:26

Tovább nőtt a megfagyottak száma Lengyelországban, ahol január vége óta kihűlés következtében már nyolcvanketten haltak meg, közülük hatan az utóbbi 24 órában.

Rendőrségi statisztikák szerint a múlt év azonos időszakában tizenöten fagytak meg Lengyelországba. A múlt évhez viszonyítva a rossz és elavult fűtés- és szellőzőrendszerek áldozatainak a száma is nőtt.

Pawel Fraczak, a tűzoltóság szóvivője szerint az utóbbi 24 órában kilenc ember halt meg különféle tűzesetekben, és huszonhatan megsérültek. Az egész országban január vége óta csaknem 6500 tűzesetben ötvenkilencen haltak meg.

Lengyelországban a hét elején enyhültek a fagyok, de csütörtökön este visszatért a szibériai hideg. Az ország délkeleti részében fekvő Bieszczady-hegységben szombat hajnalban ismét mínusz 30 fok alá süllyedt a hőmérséklet, de vasárnap reggel már néhány fokkal enyhébb volt. Az egész országban mínusz 15-20 fok közötti hőmérsékletet mértek, napközben pedig átlagosan tíz fokkal melegedett fel a levegő. A meteorológusok hétfőtől további enyhülésre számítanak.