Bukhat az államcsínnyel hatalomra jutott vezetés

2012.04.18. 22:21

Megállapodást írtak alá szerdán Bissau-Guinea fővárosában az államcsínnyel hatalomra jutott katonai vezetés és a főbb ellenzéki pártok képviselői egy kétéves politikai átmenetről, amelynek végén parlamenti és elnökválasztást tartanának.

Az Afrikai Unió nyomására megszületett, a sajtónak bejelentett megállapodás megerősíti az április 12-i államcsíny idején elfoglalt intézmények feloszlatását, valamint egy átmeneti nemzeti tanács létrehozását, amelyet felhatalmaznak az ideiglenes államfő és az átmeneti időszak kormányának kinevezésére. A hadserege visszavonul a kaszárnyákba, "amint beiktatják az új elnököt" - mondták el a tárgyalásokon részt vevő források.

A nyugat-afrikai ország nemzetgyűlését feloszlatják, az eddigi elnököt és kormányt elmozdítják helyéről, míg a hadsereg parancsnoki hierarchiája változatlan marad.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás