Angelika
-4 °C
3 °C

Nagyobb biztonságban lesznek a Costa Crociere utasai

2012.05.07. 21:22

Új biztonsági intézkedéseket vezet be a Costa Crociere, a tragikus sorsú Costa Concordiát működtető hajózási vállalat. Megváltoztatták az utasok tájékoztatási rendszerét és megnyirbálták a kapitányok jogkörét is.

Fontos újítás az eddigi szabályzathoz képest, hogy ezentúl a hajó tiszti karának több tagja is kiadhat utasításokat olyan fontos és speciális manővereknél, mint a kikötés. Ezzel alaposan lecsökkentették a kapitányok jogkörét, okulván Francesco Schettino, a Concordia parancsnokának hanyagságából, akit jelenleg is házi őrizetben tartanak – írja a seattlepi.com.

Az intézkedések célja, hogy megoldják a Costa Concordia katasztrófájánál felmerült problémákat. A hajó még január 13-án ütközött zátonynak Giglio szigete mellett, majd felborult, harminckét ember vesztette életét.

Nem sokkal az új intézkedések bejelentése után a társaság bemutatta flottájának legújabb tagját: A 510 millió eurós Costa Fascinosa 3800 utas befogadására képes, és jelenleg a legnagyobb olasz zászló alatt közlekedő utasszállító hajó. Az átadás annak ellenére történt meg, hogy a cég korábban jelentős pénzügyi veszteségekről számolt be.