Timosenko nem indulhat az októberi választásokon

2012.06.18. 21:55

Nem indulhat az októberi ukrajnai parlamenti választásokon Julija Timosenko korábbi miniszterelnök. "Timosenko egy bűnöző" - közölte Renat Kusmin főügyészhelyettes hétfőn a Kommerszant című orosz lap ukrán kiadásának adott interjújában. A politikus asszony azért nem indulhat a voksoláson, mert jelenleg is a hivatali hatalommal való visszaélés vádjával rá kiszabott hétéves börtönbüntetését tölti.

Bebörtönzése ellenére Timosenkót június elején az egyesült ellenzék elnevezésű pártszövetség elnökének választották. Ezt követően Viktor Janukovics elnök azzal vádolta meg őt, hogy egy politikai gyilkossághoz is köze volt. Timosenkót jelenleg egy harkivi kórházban kezelik, miután a börtönben súlyosan megbetegedett. Korábban az Európai Unió hangsúlyozta, hogy az ukrán-EU kapcsolatok normalizálásának feltétele a politikusnő szabadon engedése.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás