Újabb polgári áldozatok Szíriában

2012.06.23. 13:28

Szombaton is folytatódtak a harcok Szíria több városában, a kormánycsapatok ezúttal is több polgári személyt öltek meg.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) délelőtt arról számolt be, hogy a hadsereg támadást indított az ország keleti részén, a felkelők kezén lévő Deir al-Zor városa ellen. A támadásban 28 ember vesztette életét, köztük több nő és gyermek. Harcok voltak Szíria egyik központi tartományában, Homszban is, ahol a kormányerők több településen a felkelők állásait lőtték. A harcokban 15 polgári személy vesztette életét.

Dzsiddai értesülések szerint Szaúd-Arábia és Katar zsoldot fizet a Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen harcoló felkelők egy részének. A Reuters hírügynökség egy arab diplomatára hivatkozva arról számolt be, hogy a két ország erről már áprilisban megállapodott. A zsold fizetésének célja az, hogy a szíriai hadsereg mind több katonáját bírják dezertálásra, illetve arra, hogy csatlakozzanak a lázadók által alakított Szabad Szíriai Hadsereghez.

Szombati hírek szerint Bassár el-Aszad elnök átalakította kormányát. A legfontosabb tárcák, azaz a külügyi, a védelmi és a belügyi tárca élén azonban nem történt változás.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla