Folytatódik a vérengzés Szíriában

2012.06.24. 14:28

Legalább tizenhat katona meghalt a lázadókkal vívott harcokban vasárnap hajnalban az észak-szíriai Aleppó tartományban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH), amely szerint további tizennyolc ember - többségükben polgári személy - is életét vesztette. A civil szervezet szerint több katona dezertált a térségben, miután lázadók megtámadtak egy századot. A lázadók így fegyverekhez is jutottak.

Aleppó városában fegyveresek agyonlőtték egy kisbusz sofőrjét. Aleppó tartomány Andán településén, amelyet a hadsereg napok óta próbál visszafoglalni, egy férfit és egy nőt ölt meg egy felrobbanó akna. Homszban, amelynek több negyede továbbra is a lázadók kezén van, három lázadót öltek meg. Latakia tartományban egy felkelő halt meg a hegyekben vívott harcokban. Idlíb tartományban három civilt lőttek le katonák temetésén. A felkelés bölcsőjének számító Deraában egy civilt lőttek le a kormányerők.

Az OSDH elnöke, Rámi Abdel-Rahmán szerint tombol az erőszak Szíriában, "ahol senki sem ellenőriz semmit". Rendszeressé vált, hogy naponta száz ember hal meg - panaszolta, bírálva, hogy a nemzetközi közösség nem képes dönteni Szíria ügyében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport