Iszlamisták haltak meg a pakisztáni dróntámadásban

2012.07.01. 10:22

Legalább hat feltételezett iszlamista lázadó halt meg egy vasárnapi amerikai dróntámadásban Pakisztán északnyugati részén, közölték biztonsági tisztviselők. A pilóta nélküli gépről elindított két rakéta egy táborban csapódott be 50 kilométerre délnyugatra az észak-vazirisztáni törzsi terület székhelyétől, Mirámsáh városától, Saval körzetben. Az idézett források szerint a rakéták egy épületet romboltak le.

Bár Iszlámábád bírálja az amerikai dróntámadásokat, a kormány állítólag titokban támogatja az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) a szélsőséges lázadók felszámolását célzó programját. Ez az együttműködés azonban az amerikai-pakisztáni viszony – Afganisztán miatti –  romlásával párhuzamosan  megfigyelők szerint egyre ingatagabbá válik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek