Az iráni kormányt bírálták a földrengés miatt

2012.08.14. 06:31 Módosítva: 2012.08.14. 06:32

Bírálatok érték az iráni kormányt hétfőn azzal kapcsolatban, ahogy a katasztrófamentést irányította a két nappal korábbi földrengések után. Noha az állami tisztségviselők már vasárnap, alig 24 órával a rengések után bejelentették, hogy a mentők felhagynak a munkával, mert már minden túlélőt kimentettek a romok alól, több helybeli nem hiszi el, hogy a hatóságok ilyen rövid idő alatt eljutottak a legelszigeteltebb falvakba. Az Aszri Iran című mérsékelten konzervatív napilap azt állította, hogy a mentés leállításakor még több olyan falu volt, amelybe nem jutottak el a mentők.

Az ICANA parlamenti hírügynökség jelentése szerint a katasztrófa sújtotta terület törvényhozási képviselői arra panaszkodtak, hogy nincs elegendő sátor a hajlék nélkül maradtak elszállásolására. Az IRNA hivatalos hírügynökség arról számolt be, hogy három nappal a rengések után a legtöbb érintett faluban még nem tudták helyreállítani az áram- és az ivóvíz-szolgáltatást.

Az Aszri Iran bírálta Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnököt is, amiért nem látogatott el a katasztrófa sújtotta térségbe – igaz, alelnöke megtette ezt – sőt, hétfőn elutazott az Iszlám Konferencia Szervezetének (OIC) dzsiddai tanácskozására, amelyen Szíriáról van szó. Mohammad Reza Rahimi iráni első alelnök, miután visszatért a csapás sújtotta országrészből, közölte, hogy Irán elfogad külföldi segítséget.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport